Osakuntasalin ja Bäkkärin siivousohjeet

  • Bäkkäri on mahdollista vuokrata joko yhdessä Osakuntasalin kanssa tai erillisvuokrauksena. Osakuntasalin kanssa vuokrattaessa Bäkkäriin pätevät pääasiassa samat siivousohjeet kuin Osakuntasaliinkin. Yhteisvuokrausta koskevat siivousohjeet ovat seuraavat:

  1. Tiskaa tiskisi yhteiskeittiössä joko käsin tai astianpesukoneella.

  2. Kerää pullot ja tölkit keräysastioihin. Esim. jätesäkkeihin, ja vie ne ulos roskiksiin!

  3. Siivoustarvikkeet, jotka löytyvät Osakuntasalista: (jokaista artikkelia on käytettävä siivotessa)
    – Vesi-imuri, vesiharja ja lasta, tiskiainetta ja sanko (VESIPESUSETTI)
    Pitkä varrellinen harja sekä lattiaharja ja rikkalapio (HARJAUSSETTI)
    Vessasetti-sanko (sis. cif, wc-ankkaa, keltaisia rättejä,…)

  4. Pyyhi (rätillä) kaikki keittiön pöytäpinnat sekä juhlatilan ja Bäkkärin pöydät yleispuhdistusaineella.

  5. Valmista lattianpesuliuos tiskiaineesta (tippa riittää yhteen sankoon) ja lämpimästä vedestä. Tarvitset ainakin 2-3 ämpäriä vettä.

  6. Harjaa keittiön ja salin lattia vesiharjalla ja kohtuullisella määrällä lattianpesuliuosta. Tämä irrottaa lian lattiasta. Ilman harjausta lika ei lähde liikkeelle. Myös kaikki sellaiset tilat kuuluvat siivousalueeseen, jota vieraasi ovat käyttäneet mukaanlukien vessat ja keittiö. Jos Bäkkärin lattia on pysynyt vuokrauksen ajan siistinä, riittää sille harjaus ja irtoroskien kerääminen roskikseen. Jos likaa on enemmän, (esimerkiksi kengät tarttuvat tahmeaan lattiaan) on Bäkkärin lattialle suoritettava samat toimet kuin Osakuntasalissa (kohdat 5-8).

  7. Lastalla kerää vettä lammikoiksi. Älä imuroi suoraan vettä lattiasta ilman lastausta, vaan vedä vedet kasaan painaen lastaa lattiaan. Lasta siirtää ja hinkkaa lopun lian irti lattiasta.

  8. Imuroi vesi-imurilla likavesi lattialta, juuri kerätyistä lammikoista. Lastaa on hyvä edelleen käyttää ja kaksi henkilöä laitteiden/lastojen varsiin. Toista kohdat 5-8, kunnes lattia on puhdas. Lattia on syytä pestä ainakin kahdesti, mikäli se on alunpitäen ollut ruokottomassa kunnossa.

  9. Tarkasta siivoustulos lattioiden kuivuttua. Huom. lattiat eivät saa jäädä tahmeiksi/läikikkäiksi! Puhtaan lattiaan tunnistaa tasaisesta väristään ja ettei siitä jää käteen merkittävää likaa. Siivoustarkastuksessa tulee noottia aina, jos kenkä tarttuu lattiaan.

  10. Pyyhi vessan lavuaarit vessasetillä. Puhdista vessanpöntöt kloriitilla/wc-ankalla. Pese vessojen lattiat. Imurin käyttö vessassa ei ole tarpeellista, jos siellä on lattiakaivo. Vedä vesi lastalla lattiakaivoon.

  11. Siivoa käytävät ja piha roskista sekä tupakantumpeista.

  12. Tyhjennä roskikset ja vie solmitut roskapussit pihalla olevaan jätesäiliöön. Tyhjennä ja huuhtele vesi-imurin säiliö ULKONA olevaan kaivoon. Hiekkaisen veden kaataminen vessoihin havaitaan ja tulee noottia.

  13. Tyhjennä astianpesukone ja tarkista, ettei jääkaappiin jäänyt mitään. Tyhjennä narikat ja ota mukaasi löytyneet löytötavarat.

  14. Valmis! Odota siivoustarkastuksen tuomiota ja ilmoita osakuntasali@utu.fi -osoitteeseen puutteista tai jos jotain on sattunut menemään rikki vahingossa. Rikki menneet asiat pitää ilmoittaa välittömästi. Voit jättää siivoustarkastajalle myös lapun, jos sinulla on paperia.

JÄTESÄILIÖT / ROSKIKSET

  • KIERRÄTYSPISTE (lasi, metalli, paperi, pahvi, muovi, ongelmajäte)

On pihalla olevassa aitauksessa.

  • POLTTOKELPOINEN JÄTE

On ulko-ovesta katsottuna kierrätyspisteen takana (iso pyöreä kuiluroskis).

SIIVOUSVÄLINEET: Kaikki salin siivousvälineet kuuluvat Osakuntasaliin. Niitä ei pistetä salin ulkopuolella olevaan merkattuun siivouskomeroon.

VESI-IMURI: Vesi-imurin paikka on oikeanpuoleisessa valkoisessa kaapissa Osakuntasalissa. Siivouksen jälkeen kaadetaan vesi ulkona olevaan sadevesikaivoon. Tämän jälkeen metallinen alaosa huuhdellaan esimerkiksi vessan bidee suihkulla pihtaaksi. Tämän jälkeen huuhteluvedet jälleen kaadetaan ulkona sadevesikaivoon. Irroita yläpuoliskossa oleva musta vaahtomuovinen suodatin ja pesaise se. Pistä tämän jälkeen se takaisin paikalleen. Laita lopuksi imuri osineen oikeanpuoleiseen kaappiin salissa.

VESSASETTI: Huuhtele ”WC”–tekstillä varustettu sanko, rätti ja käsineet hyvin. Pistä rätti ja käsineet sangon reunoille kuivumaan. Pistä sanko paikalleen salin vasemmanpuoleiseen matalaan kaappiin.

PÖYTÄ- JA LATTIA –saavi: Huuhdo pöytien pyyhinnässä käyttämäsi rätti ja saavi. Rutista rätistä vedet ja kaada saavista vedet pois. Pistä rätti saavin reunalle ja saavi paikoilleen vasemmanpuoleiseen kaappiin.

HARJAT JA LASTAT: Tarkista, että ne ovat siistejä. Puhdista ja huuhdo tarvittaessa. Pistä ne nurkkaan jääkaapin ja keittiön oven viereen.

Siivouksen jälkeen välineet puhtaiksi ja takaisin paikoilleen!

TÄRKEITÄ HUOMIOITA!

  1. Älä pinoa pöytiä tai tuoleja, niin korkeiksi, että ne koskevat vaakunoihin. Jätä vaakunoihin selvä turvaväli myös illan aikana! Mikäli vaakuna putoaa, niin ilmoita asiasta ja kanna vastuusi! Ilmoita tapahtumasta osakuntasali@utu.fi -osoitteeseen ja jätä lappu siivoustarkastajalle.

  2. Mikäli siivousväline tai jokin muu menee rikki. Ilmoita tapahtumasta osakuntasali@utu.fi -osoitteeseen ja jätä lappu siivoustarkastajalle.

  3. Älä tuhlaa! Rättejä voi käyttää uudestaan eikä niitä tarvitse parin kerran jälkeen heittää roskiin. Siivousainetta ei tarvita kuin tippa, turha vaahto vaikeuttaa vain siivousta.

  4. Jos on krapula ja olet yksin. Läksytä kavereitasi ja/tai yhdistyksesi hallitusta. Kenenkään ei kuulu yksin joutua siivoamaan muiden jälkimaininkeja. Yhteistyö kuuluu kaikkeen toimintaan.

  5. Siivousohjeet on tehty sinun työtäsi helpottamaan, kun seuraat ohjeita, niin lopputulos on varmasti tarkistuksen läpäisevä.

  6. Mikäli on kysyttävää, ota yhteyttä osakuntasali@utu.fi

Lähtiessäsi muista:

  1. Lukita Bäkkärin ovi.

  2. Lukita keittiön ovi.

  3. Salvata keittiön ja salin välinen ovi

  4. Lukita Osakuntasalin molemmat liukuovet!

  5. Lukita ulko-ovi, jos tilaan ei jää muita.